"Sukelletaan sekaan"
hakemistoon

13.10.1997 - Suunnilleen näillä sanoin kuulin erään Saku 97 -vieraan vinkkaavan kaverilleen ennenkuin lähti tunkeutumaan ahtaaksi käyneeseen kokoushuoneesemme. Tunnelma todellakin oli ajoittain kyynerpäin kosketeltavissa, mutta tiiviistä ilmapiiristään huolimatta Saku 97 onnistui yli kaikkien odotusten.

Järjestäjäporukkamme hyvin konservatiivinen arvio osanottajamäärälle oli vuoden 1995 kevätkokouksen ennätyksen rikkoontuminen. Niin huvittavalta kuin se kuullostaakin, odotimme siis paikalle järjestäjät mukaanlukien vähintään yhdeksäätoista henkilöä. Kun kuitenkin pitää mielessä edellisten kahden kokouksen alati hiipuvan yleisökiinnostuksen, ei enempää oikein uskaltanut toivoa.

Syyskuun viimeisen lauantain lähestyessä alkoi käydä ilmeiseksi että pääsisimme kevyesti tavoitteeseemme, mutta lauantaina kiinnostus tapahtumaa kohtaan yllätti silti täydellisesti. Puolen päivän aikaan arvioin paikalla olevan 50-60 ihmistä ja koko päivän aikana tapahtumassa tuskin kävi ainakaan vähempää kuin 70-80 henkilöä. Kyselyynkin vastasi 61.

Tilamme olivat kieltämättä hieman alimitoitetut, mutta emme myöskään halunneet tai toisaalta edes voineet sijoittaa vuokraan rahaa enempää yhdistyksen talouden ja aikaisemman laimean kokouskiinnostuksen vuoksi. Olisi ollut kurjaa maksaa kaksi tonnia huoneesta, jonne ketään ei tule. Onneksi tällainen tapahtuma tuntuu kiinnostavan, vaikka kokouksiin on vaikea saada ketään.

Kiitos osanotosta ja tervetuloa ensi vuonna uudelleen!

Terveisin,

Janne Sirén