Päivän namupalat
hakemistoon

Trashman

5.5.97 - Jari Karjalainen

(kuva)

Paljon parjatussa Windows 95:ssä on ominaisuuksia joita kuitenkin mielellään näkisi Amigassakin. Niinpä joitakin niistä matkitaan runsaasti, mutta hyödyllisimmästä päästä on lienee Wintendon roskakoria mallaava Trashman.

Trashmanin ollessa päällä, poistetut tiedostot eivät poistu levyltä vaan siirtyvät Trashcan-hakemistoon. No, tässä ei ole sinänsä mitään uutta, mutta tämä toimii siis kaikilla partitioilla ja yhdessä ja samassa Trashcan-ikkunassa. Ja mikä parasta, tämä toimii muuallakin kuin Workbenchissä.

Trashmanille voi myös kertoa kohteita joista poistettuja tiedostoja ei siirretä roskikseen. Tästä on apua esim. jos jokin ohjelma pitää väliaikaisia tiedostoja levyllä, niin niitä ei turhaan siirretä roskikseen.

Lisäksi Trashman muistaa mistä tiedostot on poistettu, joten se osaa palauttaa ne alkuperäisille paikoilleen tarvittaessa.

Trashman vaatii OS 3.0:n tai uudemman (OS 3.1:tä suositellaan), reqtools.libraryn (ei tule mukana) ja progress.gadgetin (tulee mukana).

Asennuksesta sen verran että mukana tulevassa Installer-scriptissä on jokin virhe, joten joudut asentamaan Trashmanin käsin. Se ei onneksi ole kovin vaikeaa.

  1. Kopioi itse Trashman-ohjelma SYS:WBStartup-hakemistoon.
  2. Kopioi progress.gadget (Trashman/gadgets/progress.gadget) SYS:Classes/Gadgets/ -hakemistoon.