Päivän namupalat
hakemistoon

ScreenTab

12.5.97 - Jari Karjalainen

(kuva)

ScreenTab matkii mallikkaasti Windows 3.x:n Alt+Tabia, jolla voi näppärästi hypätä ohjelmasta toiseen. Ohjelma on must varsinkin sellaisille jotka tekevät töitä PC:n parissa ja rentoutuvat sitten kotona Amigan parissa. Aina itselläni on PC:n kanssa vähentyneet turhat Alt+M yritykset. :-) Auki olevien näyttöjen lisäksi ScreenTabilla voi kelata auki olevia ikkunoita sen hetkisessä julkisessa näytössä.

(kuva)

Toinen ominaisuus mitä ScreenTab matkii, on Windows 95:n Start-painike ja tehtäväpalkki. Start-painikkeesta aukeaa valikko, josta voit käynnistää ohjelmia. SreenTabin mukana tulee muutama hyödyllinen plugin-ohjelma, esim. Commodities näyttää käynnissä olevat commodity-ohjelmat valikossa josta voit avata niiden käyttöliittymän, sulkea ne tms.

Tehtäväpalkissa näkyvät käynnissä olevat ohjelmat (mutta valitettavasti vain ne joilla on julkinen näyttö auki) ja voit tehtäväpalkissa olevilla painikkeilla vaihtaa näytöstä toiseen.

Aikaisemmin ScreenTab oli ohjelma jota en uskaltanut kuin kokeilla - sen bugisuuden vuoksi - mutta nykyään ScreenTab on vakaa ohjelma. Ja on käytössä koko ajan, eikä ongelmia ole esiintynyt.

ScreenTab vaatii OS 2.04:n tai uudemman. Asetusohjelma vaatii MUI 3.6:n tai uudemman, itse ScreenTab ei MUI:ta tarvitse.