Päivän namupalat
hakemistoon

Prop3D

11.9.97 - Simo Koivukoski

(kuva)

Prop3D parantaa systeemin sliders- ja scrollers-gadgettien ulkonäköä tekemällä niistä kolmiulotteiset. Ohjelmille jotka käyttävät omia rutiineita ei Prop3D mahda mitään, mutta systeemin kirjastoja käyttävät softat saavat mukavan piristyksen ulkonäköönsä.

Sliders- ja scrollers-gadgettien ulkonäköä voi parantaa eri tavoilla. Prop3D sisältää joukon muuttujia ulkonäön säätelyyn. Jos esim. haluat MUI-tyylistä liukua, saat sen komentamalla "SetEnv Prop3D/KnobStyle XEN". Asetukset voi myös tallentaa "ENV:Prop3D/Settings" -tiedostoon. Se tulee olla ASCII-tiedosto, jossa muuttujat kerrotaan näin: "KnobStyle=XEN". Ohjelman ohjeista löydät eri muuttujien mahdollisia arvoja ja niiden selitykset, tässä listaa muuttujista:

Muuttujat:
KnobFrame
KnobStyle
KnobHiMethod
KnobHiPen
KnobHiLook
ContainerFrame
BackFill
ButtonAspect
ButtonStyle
ButtonHiPen
ButtonPlace
PressedLook
Alkuperäinen gadget:
(kuva)
Prop3D:n gadget:
(kuva)

Kokeillaksesi erilaisia vaihtoehtoja Prop3D:n voi poistaa ajamalla sen uudelleen tai lähettämällä sen prosessille CTRL-C-komennon, jolloin alkuperäiset systeemin proportionaaliset-gadgetit palaavat. Tosin sitä ennen pitää varmistaa ettei niitä käyttäviä ohjelmia ole päällä. Prop3D toimii loistavasti Picasso IV:n sekä 68060:n kanssa.

Prop3D on freewarea ja vaatii vähintään AmigaOS 2.04:n (ContainerFrame-muuttuja toimii vain 3.0:lla ja uudemmilla).