Päivän namupalat
hakemistoon

MultiCX

12.9.97 - Simo Koivukoski

(kuva)

MultiCX on pienin monitoimicommodity Amigalle. Se korvaa monia isompia ja ehkäpä huonosti toimivia apuohjelmia. MultiCX on ohjelmoitu niin että sen voi turvallisesti poistaa tai käynnistää milloin haluaa. Se on 100% puhdas commodity-ohjelma, eikä käytä interrupteja tai mitään erikoisia input handlereitä.

Pienestä koostaan huolimatta MultiCX sisältää melkoisen määrän ominaisuuksia. Suurin osa niistä toimii AmigaOS 2.x -käyttöjärjestelmässä, mutta muutama vaatii AmigaOS kolmosen. Yllä olevassa kuvassa on MultiCX:n WBExtender-toimonto käytössä, eli Workbenchin otsikossa on erillaisia tietoja. Vasemmalta alkaen tiedot kertovat AmigaOS:n version, grafiikkasysteemin (OCS, ECS, AGA, CGX tai P96), vapaan chip- ja fast-muistin, moniajon taskien määrän, avattujen kirjastojen määrän sekä avoimien ruutujen määrän.

Tässä vähän makua MultiCX:n ominaisuuksista: Notification, Localisation, Screen Blanker, Moire Screen Blanker, DPMS, Mouse Accelerator, Mouse Blanker, Lefty Mouse, Screen Cycling, Mouse Shift, Window Cycling, SUN-alike Window Activation, Title Activator, HoldX and HoldY, Enter ASCII, Map Umlauts, CapShift, NoCapsLock, Window Close & Zoom, Window Movement, Window Remember, CenterScreen, HotFlush, ForceAmiga, PopCLI, PrtSc Hotkeys, FrontPubScreen, System Flags, Trackdisk Parameters, Public Screen Flags, Internal and External Preferences, Advanced EditHook, Advanced ResetHandler, SetFunction Patches, AssignWedge, NewLookMenus, NewLookProps, WBExtender, TagScreens, LockPens, FixOpenWB, NoCloseWB, NoDisplayBeep, Drive Protection, ToolAlias, LockPatch, Opaque Windows, Alert Timeout, WBGauge, ScreenMenu, PubScreenAlias, ShapeShifter Support, HandleCX.

MultiCX:n guide sisältää jokaiselle toiminnolle oman selkeän esittelyn. Toimintoja voi säädellä MultiCX:n ikonin tooltypeistä, mutta paljon mielekkäämpää se on käyttämällä MUI-pohjaista MultiCX Prefs -ohjelmaa.

(kuva)

Kun MultiCX:ään tottuu, on vaikea enää olla ilman. MultiCX päivittyy kiitettävän usein.

MultiCX on sharewarea ja vaatii AmigaOS 2.x:n. MultiCX Prefs on sharewarea ja vaatii AmigaOS 2.1:n, MUI 3.x:n, wbstart.libraryn (mukana) ja WBStart-Handlerin (mukana).