Päivän namupalat
hakemistoon

CamWatch

20.10.97 - Simo Koivukoski

(kuva)

CamWatchilla voit katsella Internetin suosittuja live-kuvia. Jos et vaikka sattumalta pääse ensi vuonna Assembly-tapahtumaan, niin voit bongata kavereitasi useiden eri kameroiden kautta, jotka lähettävät Asssemblyiltä live-kuvaa.

Ohjelman voi avata mille tahansa julkiselle näytölle tai vaikka omalle ruudulle. Se käyttää datatypejä kuvien konvertoimiseen ja kuvat saa skaalattua halutun kokoisiksi. Proxy-tuella voi yrittää parantaa kuvien haun nopeutta. Eräissä paikoissa vaaditaan salasanan käyttöä, jolle on myös tuki. CamWatch osaa hakea kuvan uudelleen jos se on korruptoitunut. Tulevat kuvat saa halutessa tallentumaan levylle.

Yllä olevassa kuvassa CamWatchin Prefs-ikkunan alle tulee live kuvaa Boston Live Weather Camerasta. Kuvassa aamun sarastaessa ajaa linjaauto ohi ja hetken päästä katuvalot sammuvat. Päivä kirkastui koko ajan, vähän miltei joka kuvassa. Täällä elettiin jo iltapäivää. Kuvien haun saa säädettyä viiden sekunnin välein tapahtuvaksi, mutta suurin viive tulee yhteyden nopeudesta, kuvien konvertoitinopeudesta, sekä kuvalähteen päivittymisnopeudesta.

Lisää kameroita löytyy osoitteesta http://www.nikkanen.com/kamerat.htm.

CamWatch on sharewarea ja vaatii vähintään AmigaOS 2.04:n sekä ClassActin.