Päivän namupalat
hakemistoon

VirusZ

3.11.97 - Jari Karjalainen

(kuva)

Vielä silloin tällöin näkee kysyttävän hyvää ohjelmaa virusten torjuntaan, käytössä kun sattuu olemaan edesmennyt Virus Checker tms. kuollut tuote. Onneksi Amigalle on vielä olemassa hyviä virustentappajia, VirusZ lienee paras. Ainakin sen käyttö on helppoa, ja se tuntee mukavan määrän viruksia. Ehkä monipuolisempiakin on, kuten esim. VirusWorkShop, mutta yleensä niissä on niin luotaantyöntävä käyttöliittymä että virusten tarkistus ei houkuttele.

VirusZ ei koreile käyttöliittymällä sekään, mutta kaikki tarvittava on saatavilla tarvittaessa. Ensisijaisesti VirusZ onkin tarkoitettu pidettäväksi taustalla käynnissä tarkkailemassa muistia ja asemaan laitettuja levykkeitä. Käyttäjän ei tarvitse vaivata päätään ennen kuin jotain epäilyttävää tapahtuu.

Tietenkin VirusZ:lla voidaan tutkia tiedostoja virusten yms. pöpöjen varalta. Versiosta 1.33 lähtien VirusZ on osannut purkaa myös paketteja. Jopa pakkausten sisällä olevat pakkaukset puretaan ja tutkitaan, joten paketteja ei tarvitse itse purkaa tarkistusta varten. VirusZ osaa purkaa myös tiedostot (sekä ohjelmat että datat) jotka on pakattu jollain tiedostopakkerilla (PowerPacker, StoneCracker jne.). Nämä toiminnot (Decrunch Executables ja Decrunch Data Files) kannattaa pitää aina päällä.

(kuva)

Jos tunnet että VirusZ ei riitä, löydät Virus Help Team Denmarkin sivuilta lisää ohjelmia virusten torjuntaan. Sivulta löytyy myös uusin VirusWarning.Guide jossa kerrotaan uusista ja vanhoista viruksista, troijalaisista yms. Hyvä lukea joskus. Tosin, erittäin hyvän suojan saa jo sillä että hankkii ohjelmansa esim. Aminetista. Ja kaupalliset ohjelmat tietenkin kaupasta ostamalla.

VirusZ vaatii AmigaOS 2.0:n tai uudemman sekä commodities.library V37:n, reqtools.library V38:n, xfdmaster.library V37: tai uudemmat. VirusZ on sharewarea.