Päivän namupalat
hakemistoon

MiserPrint

13.11.97 - Simo Koivukoski

(kuva)

(kuva) MiserPrint on apuohjelma tekstin tulostukseen. Sillä voit survoa jopa kahdeksan normaalia sivua tekstiä yhdelle paperille. Samalla säästät aikaa ja paperia.

MiserPrint käyttää Hewlett-Packardin Deskjet-sarjan sekä niihin yhteensopivien tulostimien pieniä Courier ja Letter Gothic fontteja. HP Laserjet 5L:n kanssa teksti on erittäin hyvälaatuista.

MiserPrint avaa Workbench.ruudulle AppWindow-tyylisen ikkunan jonne voit raahata ja pudottaa tulostettavan tekstin. Tekstitiedostoja voi toki myös ladata normaalilla ASL-filerequesterilla. Paperin koon valituasi MiserPrintissä voit säätää blockien määrän, eli miten tulostettava teksti jaetaan paperille. Vasemmalla olevassa preview kuvassa on blockiksi valittu 1x2. Fontiksi voit valita joko Courierin (6 point, 20 cpi) tai LetterGothicin (6 point, 24 cpi). LPI (lines per inch) -liukugadgetilla voi säätää rivien määrää tuumalla 8 ja 16 väliltä. Voit myös asettaa tulostuksen aloitus- ja lopetussivun, jos et kaikkia sivuja halua tulostaa.

Joka sivulle saa halutessa header- ja footer-rivit. Niihin tulevat tekstit saadaa seuraavilla muuttujilla:

%f   tiedoston nimi (hakemistopolut eivät näy)
%d1   tämänhetkinen päivämäärä (15-Sep-93)
%d2   tämänhetkinen päivämäärä (15.09.93)
%d3   tämänhetkinen päivämäärä (09/15/93)
%t1   tämänhetkinen aika (17:25)
%t2   tämänhetkinen aika (05:25 PM)
%n   sivunumero
%tn   sivujen kokonaismäärä
\hfill täyttää rivin välilyönneillä kunnes rivi on täysipituinen.

MiserPrint sisältää joukon muitakin käteviä toimintoja, kuten CLI-parametrit, Workbench-ikonin tooltypet, preview, edit, jne.

MiserPrint on giftwarea ja vaatii vähintään AmigaOS 2.x:n.