Päivän namupalat
hakemistoon

CygnusEd Professional

19.11.97 - Simo Koivukoski

(kuva)

CygnusEd Professional on yksi parhaimmista, ellei paras macrotekstieditori Amigalle. Se on tehokas ja nopea sekä helppokäyttöinen. CygnusEdiä voit myös käyttää monen muun ohjelman yhteydessä (YAM, Offline Orbit, jne). CygnusEdiä voi ohjata monipuolisesti ARexxillä.

Kymmenuotiaasta CygnusEdistä (1987-1997) on juuri julkaistu nelosversio, joka on samalla ensimmäinen päivitys yli neljään vuoteen. Jos olet käyttänyt jo 3.5 versiota, niin olet heti kuin kotonasi 4.2:n kanssa. Kaikki toiminnot löytyvät tutuilta paikoilta ja uusiakin on tullut. 4.2 versiossa on myös korjattu 3.5:n bugeja.

CygnusEd Professionalin CD-ROM sisältää perusversioiden lisäksi 020-versiot CygnusEdistä, term 4.8:sta ja gtlayout-kirjastosta. Aivan, rompulta löytyy term lähdekoodeineen ja joukko muitakin ohjelmia. CygnusEd toimii nopeasti jo 68000- ja 512 kt - kokoonpanossa.

CygnusEd 4.2:n menut ja requesterit ovat saanneet uuden ulkonäön ja ne ovat font sensitiivisiä. Menuista löytyy kahdeksan uutta toimintoa. Editorin ikkuna on muutenttu AppWindow tyyliseksi eli sinne voit pudottaa avattavia tekstejä. CygnusEd on saannut nyt kunnollisen tuen CyberGraphX- ja Picasso96 -ohjelmistoille. Tekstineditoimis- ja tulostuskoodeista on optimoitu lisää nopeutta. CygnusEdin muistinhallitaa on parannettu muistin fragmentoitumisen estämiseksi. Project-ikoniin voi nyt tallentaa kursorin paikan ja muita tietoja.

CygnusEdin mukana seuraa Metamac, jolla voit tehdä macroja. Ed puolestaan on AmigaOS:n Edin korvaaja joka tulee C:-hakemistoon. Se käynnistää CygnusEdin alkuperäisen Edin sijasta. RecoverCEDFiles on erittäin hyvä työkalu. Koneen kaatumisen jälkeen sillä voit yrittää pelastaa CygnusEdissä käsiteltävinä olleita tallentamattomia tekstitiedostoja koneen muistista. Se onnistuu yllättävän usein, mutta suosittelen mieluumin vaikka autosaven käyttöä. ;)

CygnusEd on kaupallinen ohjelmisto ja vaatii vähintään AmigaOS 2.04:n.