Päivän namupalat
hakemistoon

AMIgotchy

12.12.97 - Simo Koivukoski

(kuva)

Tamagotchi on virtuaalilemmikki, josta on tullut ensimmäinen Amiga-versio - AMIgotchy. Esikuvansa mukaisesti AMIgotchy vaatii huolenpitoa ja jakamatonta huomiota. Lue tarkemmin esim. MikroBitti 8/97, s. 81 "Sähkölemmikki muovimunassa", Saku #22 "Tamagotchit, virtuaaliset sydämenvaltaajat" tai Saku #23 "Tamagotchin hoito-opas". AMIgotchya hoidetaan seuraavan kuuden napin avulla:

(kuva)

Silloin kun AMIgotchy avaa ja sulkee nokkaansa, tai hungry-ilmoitus vilkkuu näytöllä, on aika ruokkia AMIgotchya. Ilman ruokaa se rupeaa laihtumaan menettäen terveyttään, joka johtaa lopuksi kuolemaan.

(kuva)

Kun näet näytössä zzz-merkit, on AMIgotchysi väsynyt ja rupeaa nukkumaan. Sammuta valot, niin se on onnellinen ja herätessään sen hyvinvointi on parempi. Älä sammuta valoja, jos se on lentelemässä!

(kuva)

Jokainen pieni lapsi haluaa että heitä hauskuutetaan, myös AMIgotchysi. Jos happy-näyttö näyttää pientä, sinun pitää leikkiä AMIgotchyn kanssa. Kun AMIgotchy ei ole nukkamassa tai lentelemässä, voit leikkiä sen kanssa. Sinun pitää arvata kumpaan suuntaan se kääntyy. Painamalla palloa ja viemällä osoitin ruutuun näet nuolien avulla, mitä suuntaa olet arvaamassa, ja sitten vain klikkaat. Jos arvasit oikein ja AMIgotchy katsoo siihen suuntaan, se tulee hieman onnellisemmaksi ja hyppii ympäriinsä. Mitä onnelisempi AMIgotchysi on, sitä enemmän näet sen tekevän kaikkea.

(kuva)

(kuva) Pääkallonkuvan ilmestyessä näytön oikeaan yläreunaan on AMIgotchysi sairastunut. Sinun pitää lääkitä sitä tästä napista, kunnes pääkallonkuva häviää. Jos kuulet "Oh, it just get`s worse and worse!" -varoituksen on AMIgotchysi vaarassa kuolla, ellei apusi tule nopeasti.

(kuva)

AMIgotchy on simulaatio elävästä linnusta - ja kuten oikeatkin linnut jättävät jälkeensä sotkua, tippuu sitä myös AMIgotchystä. Jos et ole viidenen jälkeen siivonut lattiaa tällä napilla, tulee AMIgotchyllesi hygieniaongelmia.

(kuva)

Joskus AMIgotchysi väittää olevansa nälkäinen, vaikkei olekaan. Se lihoo jos syötät sitä kylläisenä (hungry-näyttö on alle 33%). Kurita sitä tästä napista ettei se turhaan kerjäisi ruokaa. Toki se tulee siitä hieman onnettomammaksi, mutta ruuan kerjääminen loppuu.

(kuva)

Täältä voit säätää asetuksia. Sleep from -kohtaan voi laittaa kellonajan koska AMIgotchysi menee nukkumaan. Se tarvii kunnon kahdentoista tunnin yöunet. Jos laitat nukkumaanmenoajaksi esim. 21, nukkuu AMIgotchy yhdeksään aamulla. Asetuksista voit myös antaa oman nimen AMIgotchyllesi. Lisäksi elämän nopeutta ja maksimi-ikää voi säätää.

Jos AMIgotchyn pyörittäminen tuntuu hidastavan konettasi, voi säätää sen prioriteettia, ja merkkiäänen voimakkuus on sekin säädettävissä. Pystyt myös asettamaan salasanan, jottei kukaan asiaton pääse kiusaamaan AMIgotchyasi.

AMIgotchy on sharewarea ja vaatii AmigaOS 3.x:n.