Päivän namupalat
hakemistoon

Columns

22.1.98 - Janne Pikkarainen

(kuva)

Tämä ohjelma osoittaa jälleen kerran sen, ettei ohjelman laatu välttämättä katso sen ikää. Columns on jo vuonna 1993 tehty pienikokoinen apuohjelma, jonka kyllä huomaa sen ulkonäöstä. Se ei kuitenkaan ole tärkeintä, vaan ohjelman toimivuus ratkaisee.

Jos sinulla on paljon tulostettavia dokumentteja, ota käyttöösi Columns. Säästät roppakaupalla paperia ja mustetta. Columns osaa tulostaa maksimissaan kahdeksan tekstisivua yhdelle ainoalle A4-paperille! Ohjelman tekemä tulostusjälki on erityisesti laadukkailla tulostimella hämmästyttävän pientä ja tarkkaa (20 merkkiä tuumaa kohden vaakasuunnassa, 180 riviä pystysuunnassa A4-paperilla), mutta silti täysin luettavissa olevaa.

Tulostusoptioita voi säädellä mielinmäärin. Tekstin voi jakaa kappaleisiin tai yhteen pötköön, fonttien kokoa ja tyyliä voi vaihtaa, tulostuslaatua voi vaihtaa tai vaikkapa vaihtaa emulaatiota. Ohjelmaa voi käyttää komentotulkista käsin, mukavuudenhaluisemmille ihmisille on tarjolla suhteellisen helppokäyttöinen graafinen käyttöliittymä.