Päivän namupalat
hakemistoon

Ham18View

13.2.98 - Simo Koivukoski

(kuva)

Näytönohjaimen hankitaa odotellessasi voit AGA-Amigalla katsella Ham18Viewin avulla vaikkapa JPEG-kuvia 18 bit-truecolor -tilaa vastaavassa tarkkuudessa. Mukana tuleva HAM18View.JPG-testikuva näyttää Ham18Viewillä katsottuna takuulla pehmeämmältä kuin HAM18View.JPG-testikuvasta konveroitu yllä oleva 128-värinen GIF-kuva.

Ham18View käyttää datatypejä kuvien lataukseen, eli sillä voit katsella vaikka TIFF-kuvia, jos olet asentanut sille datatypen. Ham18View tarvitsee GUIGFX- ja Render-kirjastot, jotka tekijän mukaan ovat tutustumisen arvoiset kenelle tahansa ohjelmoijalle.

Ham18View lupaa poistaa HAM-tilan tuttua pientä roskaantumista. Suurin kuvatarkkuus on 320x512 ja sitä isommat kuvat skaalataan pienempään kokoon. Skaalaustapoja on valittavissa kaksi. Fit to screen skaalaa kuvan näytön reunasta reunaan meneväksi, jolloin kuvan suhteet saattavat kärsiä. Proportional skaalaa kuvan niin että oikeat kuvan suhteet säilyvät. Tässä tapauksessa saattaa jäädä osa näytön tilasta käyttämättä.

Ham18View on freewarea ja vaatii vähintään AGA-Amigan, 1,5 Mt vapaata Chip-muistia, datatypet-katsottaville kuville, GuiGFX- ja Render-kirjastot, sekä AmigaOS 3.1:n.