Päivän namupalat
hakemistoon

TextView

20.5.98 - Jari Karjalainen

(kuva)

Tekstin näyttämiseen tehtyjä ohjelmia on Amigalle kyllästymiseen asti. Ja kun niissä usein on runsaasti samoja ominaisuuksia, voi hyvinkin omituiset ominaisuudet ratkaista valinnan. Oma valintani on TextView.

(kuva) CygnusEdin (esitelty 19.11.97) vannoutuneena käyttäjänä nautin TextViewin tuttuakin tutummasta ympäristöstä. CEdin selkäytimeen istutetut näppäinoikotiet ovat samat myös TextViewissä, vieritys on juuri se oikea, hakutoiminnot löytyy sieltä mistä pitääkin, ja makrojakin voi tehdä CEdin tapaan. TextViewiin voidaan ladata useita tiedostoja yhtäaikaa ja siirtyminen tiedostosta toiseen on helppoa. Ja voipa TextViewistä hypätä editoriin tekstiä editoimaan, jos ympäristömuuttujaan editor on kerrottu tarvittava komento (esim. setenv editor c:ced).

Näytettävä tiedosto voi olla PowerPacker- tai XPK-pakattu. Ja itse olen kaivannut tekstinnäyttäjään tallennusmahdollisuutta, ja sellainen TextViewistä löytyykin. Osaapa TextView haluttaessa myös PowerPacker-pakata tiedoston ennen tallennusta. AmigaGuide- ja HTML-dokumenteista voidaan piilottaa komennot piiloon, jolloin niistä tulee luettavampaa normaalina tekstinä.

TextView on sharewarea ja vaatii AmigaOS 1.2:n tai uudemman (osa toiminnoista käytettävissä vain AmigaOS 2.0:n tai uudemman alla).