Viikon namupala
hakemistoon

Amiga Inc. kehittää uutta laitteistoriippumatonta Amiga-käyttöjärjestelmää. Uuden järjestelmän kehitysympäristön ensiversio, Amiga SDK 1.0, julkaistiin keväällä ja ensimmäiset ilmaisohjelmat uudelle Amigalle ovat jo ilmestyneet. Tutustumme orastavaan tarjontaan esittelemällä loppuvuoden ajan joka viikko yhden tällaisen ohjelman.

KDP

48/2000 - Janne Sirén

KDP on Ronald Hofin ja Ilja Plutschouwin kehittämä pieni, helposti portattava grafiikkajärjestelmä, jolla voidaan kääntää sama ohjelma esimerkiksi Classic Amigalle, uudelle Amigalle ja Windowsille. Vain pieni osa lähdekoodista on kohdejärjestelmästä riippuvaista. KDP ei sinänsä ole mitään uutta ja ihmeellistä, mutta sitä esittelemään Hof ja Plutschouw ovat julkaisseet joukon pieniä, hauskoja grafiikkademoja.

Demoja on vajaa tusina ja kukin niistä avaa 8-bittisen 320x200-ikkunan, jossa sitten sattuu ja tapahtuu hieman ohjelmasta riippuen. Mukana on mm. bumpmappausta, painovoimaefektejä, motionblurreja, polygonidemoja, valoa tunnelin päässä ja television testikuva. Kaikki pyörivät 333 megahertsin testikoneessa ongelmitta. Paketin mukana tulee C-kielinen lähdekoodi, joten kiinnostuneet voivat tutkia ohjelmien toimintaa tarkemmin.