Viikon namupala
hakemistoon

Amiga Inc. kehittää uutta laitteistoriippumatonta Amiga-käyttöjärjestelmää. Uuden järjestelmän kehitysympäristön ensiversio, Amiga SDK 1.0, julkaistiin keväällä ja ensimmäiset ilmaisohjelmat uudelle Amigalle ovat jo ilmestyneet. Tutustumme orastavaan tarjontaan esittelemällä loppuvuoden ajan joka viikko yhden tällaisen ohjelman.

AmiMail

51/2000 - Janne Sirén

AmiMail on Rick Schnickerin yksinkertainen sähköpostiohjelma uudelle Amigalle. Sen suurin heikkous on Elaten peruskäyttöliittymä, joka on kieltämättä sangen karun näköinen. Asiaan lienee kuitenkin luvassa muutosta, jahka Amigan kehitystyö ehtii niin pitkälle, että SDK:n käyttäjät saavat virallisen Amiga-käyttöliittymän käyttöönsä.

Emme saaneet dial-up-Internet-yhteyttä toimimaan Linuxissa (ongelma sinänsä ei liity mitenkään Amiga-ympäristöön), joten sähköpostiohjelman kokeilu verkkoyhteyden kanssa ei onnistunut. Ohjelman on kuitenkin raportoitu toimivan ihan hyvin. AmiMail jakautuu kahteen ikkunaan, josta ensimmäiseen latautuvat postit ja josta voidaan myös säätää sähköpostipalvelimen yhteysasetuksia. Toinen ikkuna on viestien kirjoittamiselle, josta löytyy myös osoitekirja.

Ohjelma tukee POP3/SMTP-protokollia. Mukana ei tule lähdekoodia.