[ Etusivu ] [ Sivukartta ]

Pääkirjoitus
Anu Seilonen <thoriel@sci.fi>

Anu
Pää on tässä ja jalat maassa.
Löydätkö loput toimittajasta tästä lehdestä?

Vuoden odotetuin Amiga-tapahtuma maailmalla, St. Louisin Amiga 2001 -messut ovat sitten ohitse. Mitä jäi käteen? Kuten Janne Sirén hienossa ja kattavassa messuraportissaan toteaa, messuilla oli paljon ja kaikenlaista tarjontaa, mutta pakka tuntui jäävän vieläkin hieman sekaisin. Jälleen on kuitenkin saatu lisää toivoa tulevasta, PPC-natiivi AmigaOS tulee kaikista ennakkopelotteluista huolimatta ja niitä uusia koneitakin jonain päivänä ehkä voimme ihailla. Liikaan leijumiseen ei vieläkään ole aihetta, vaan odotamme tiiviisti, mitä tuleman pitää.

Laitteistorintamalla on jo tapahtunutkin. Kauan odotettu Mediator -PCI-laajennus näki viimein päivänvalon, ja ensimmäiset raportit A1200-versiosta vaikuttavat lupaavilta. Lue lisää Mediatorista Testit-osastolta kahden artikkelin voimin, mukana menossa myös Voodoo-grafiikkakortit. Myös uusia pelejä ja tulevien pelien demoversioita on ilmestynyt. Tämän Sakun Pelit-osasto on täydempi kuin aikoihin, sillä artikkelien lukumäärällä laskettuna siitä tuli pullein osasto heti Vakioiden jälkeen! Syynissä Payback, Simon the Sorcerer 2, Earth 2140, esivilkaisussa Shogo ja naposteltavana myös muutamia muita pelejä.

Yhdistyksen osalta pyörät pyörivät hitaasti mutta varmasti eteenpäin. Vuosikokouksessa päätetyt sääntömuutokset on toimitettu Patentti- ja rekisterihallitukseen, ja uusitut säännöt löytyvät paitsi yhdistyksen kotisivuilta, myös tästä lehdestä. Pöytäkirjat pankkitilin siirtoa varten ovat valmiina, joten lähiviikkoina pääsemme hoitamaan senkin asian pois päiväjärjestyksestä. Sitten kaikki alkaisi olla valmista Saku 2001:n täysipainoista suunnittelua varten.

Odotimme St. Louisin messuja kovasti, jotta pääsisimme näkemään, mitä uutta Amigalla on tarjolla, sillä tämän Sakun julkaisun jälkeen alamme täydellä painolla ajaa ja suunnitella omaa Saku 2001 -tapahtumaamme. Haluamme tarjota jäsenillemme ja kaikille Suomen amigisteille tapahtuman, jonne kannattaa tulla kauempaakin ja jossa voi tutustua uusimpiin Amiga-maailman tuotteisiin. Hiljattain perustetussa Saku-keskustelufoorumissa on avattu oma osasto Saku 2001 -keskustelulle, johon kaikki voivat ottaa osaa. Tulkaa kanssamme ideoimaan tapahtumaa! Syksyllä boingahtaa!

Viimeisimpänä mutta varmasti kauimmin odotettuna uudistuksena olemme vihdoin saaneet uuden, helposti muistettavan kotisivuosoitteen. Kiitos tästä kuuluu pitkän linjan amigistille ja vapaus.com/amiga-uutispalvelun kehittäjälle Jari Ristirannalle, joka rekisteröi amigafin.org-domainin. Yhdistyksen sivut löytyvät nyt helpon ja ytimekkään redirectin http://saku.amigafin.org takaa. Ottakaa käyttöön ja kertokaa kaverille! Vanhatkin osoitteet toki toimivat edelleen. Käykää tutustumassa myös amigafin.org-portaalin palveluihin.

Anu Seilonen, <thoriel@amigafin.org>
Suomen Amiga-käyttäjät ry., http://saku.amigafin.org

[ Etusivu ] [ Sivukartta ]