Ajankohtaiset   Sivukartta
Amiga nytUutisetLaitteistotOhjelmistotPäivitykset
Uutiset
Anu Seilonen <thoriel@sci.fi>

alkuun
Jo vihdoinkin tipahti - rinnuksilleko?
Uutispalstalla mm.
1. Uutisia Amiga-maailmasta
Thendic-France ja bplan kimppaan
Pegasos-julkistuksia Aachenissa
2. Laiteuutisia
SUBWAY-USB-kortti A1200:lle
3. Ohjelmistouutisia
Amithlonin taru lopussa
OctaMED SoundStudiolle jatkoa
4. Päivityksiä
AmIRC ja YAM - kehityksen kärjessä
AmithlonTV - TV-kortti toimimaan
No niin. Meno Amiga-maailmassa on lähes yhtä sekavaa ellei sekavampaakin kuin viime Sakun aikoihin. ArticiaS-piirisarjan ympärille noussut kohu ja entistä ikävämpi loanheitto eri tahojen kesken ei anna kovin hyvää kuvaa kentältä. Milloin on Amiga Inc. ollut haastamasssa muita oikeuteen, nyt Thendic aikoo haastaa Amiga Inc.:n oikeuteen - kuka tässä saippuaoopperassa enää pysyy kärryillä? Uutisten vähyydestäkin voi päätellä jotain. Mitään kovin uutta ja ihmeellistä ei ole tapahtunut, ja nekin vähän mukavammat pikku-uutiset tuppaavat hukkumaan villinä vellovan väittelyn keskelle. Sivustot kuten ANN ja Amiga.org ovat uutisten sijaan täynnä käyttäjien väittelyitä siitä, mikä oikeastaan on totuus ja kenen totuus on oikeampi kuin toisen. Sellaisen läpikahlaaminen kunnon uutisten toivossa alkaa käydä nuppiin, kun ei noista henkselinpaukutteluista ja uhkailuistakaan viitsisi enää uutisoida. Uutistoimittajaksi, anyone?-) Hakemukset voi toimittaa allekirjoittaneelle.

Konkreettisista tapahtumista on nytkin vastannut enemmän Thendic-France Pegasoksensa kanssa. He tuntuvat repeävän kolkkaan kuin kolkkaan esittelemään tuotteitaan - sikäli positiivinen asenne, että he tuntuvat ymmärtävän, kuinka tärkeää on suora tuki käyttäjäryhmille. Ilman heitä ei yhdistyksen vuosikokouksessakaan olisi ollut Pegasosta. Mahtipontisesti nimetyssä "Letting the World Know" -pupelluksessaan Amiga-Hyperion-Eyetech-johtajat taas antavat ymmärtää, että 8 vuoden kuiva kausi olisi pian ohi ja että kohta olisi tulossa mannaa mahan täydeltä. Samaan hengenvetoon he kuitenkin käytännössä sanovat, että kiitti vain teille kaikille uskollisille, mutta te ette riitä. Lukekaa itse ja tehkää omat johtopäätöksenne. Minä olen jo lopen väsynyt sanahelinään.

En sano, etteikö Amiga Inc. olisi sen enempää oikeassa väitöstensä kanssa, mutta jos mitataan pelkästään aikaansaannoksilla, Pegasos-tiimi on askeleen edellä. AmigaOS 4.0 on pahasti kesken, AmigaOne-kokoonpanoja demotaan hätäisesti Linuxilla yhden tai kahden koneen voimin, kun taas Pegasoksia marssitetaan kymmenittäin kokeiltavaksi, ja niiden myynti loppukäyttäjillekin on jo alkanut. Amiga Inc. on kuitenkin omien sanojensa mukaan tulossa kovaa vauhtia julkisuuteen, ja maaliskuun CeBIT-messuille on lupailtu AmigaOnen ja AmigaOS 4.0:n julkistusta. Alkuvuodesta saattaa tulla mielenkiintoinen.

Anu Seilonen
thoriel@sci.fi

Ajankohtaiset   Sivun alkuun   Sivukartta