Joni Valtanen | jvaltane at kapsi piste fi
Muistojani Saku-lehdestä

Saku-lehteen tutustuin joskus muinoin diskettimuodossa. Ihan tarkalleen en muista ajankohtaa, mutta 90-lukua kuitenkin elettiin. Joitain Amigaguide-versioita luin myös. Tämän jälkeen tuli pientä taukoa Amiga-maailman kanssa, kunnes opiskeluaikana sain kiinteän Internet-yhteyden ja aloin tietenkin viettää entistä enemmän aikaa verkossa. Löysin Saku-lehden uudelleen, tällä kertaa HTML-muodossa.

Myönnettäköön, että Saku-lehden lukeminen on jonkin verran vaikuttanut omaan Amiga-aktiivisuuteeni. Toisten jutut inspiroivat aina kokeilemaan jotain uutta. Jossain vaiheessa aktiivisuus meni jopa niin pitkälle, että kirjoitin Saku-lehteen ihan liian pitkäksi venyneen ja kirjoitusvirheitä täynnä olevan artikkelin AROS:sta.

Tuskin myöskään ilman Saku-lehteä olisin jaksanut aikoinaan ihmetellä Genesin tai Amiga Inc.:n törttöilyitä ja vastoinkäymisiä, minua kun ei silloin kiinnostanut selailla ulkomaisia foorumeita enkä tuolloin IRCiäkään käyttänyt. Saku-lehti ja myöhemmin yhdistyksen foorumi tarjosivat helpon väylän tutustua Amiga-uutisiin. Ilman Saku-lehteä olisin varmasti jäänyt Amiga-uutishuvista ulos kuin lumiukko.