Juha-Pekka Jokela | jpjokela@gmail.com
Knight'n'Grail (C64)

Knight'n'Grail on vuonna 2009 julkaistu Commodore 64 -peli, joka muistuttaa Ghosts'n'Goblinsia ja Castlevaniaa, ehkä hieman myös Metroidia lähinnä pelialueen kartan rakenteen perusteella. Pelaaja astuu ritarin rooliin, ja tarkoituksena on kohdata pelin lopussa oleva lohikäärme.
Sinne pääseminen kuitenkin vaatii eri elementteihin pohjautuvien aseiden ja haarniskojen keräämistä ja käyttöä. Tässäkin mielessä peli muistuttaa hieman Metroidia: keräämällä jonkin esineen pääsee paikkaan, jonne ei aiemmin päässyt, josta taas löytyy esine seuraavaan ja niin edelleen.
Grafiikka on värikästä ja tutkittavaa riittää.

Pelin aseet ovat keskenään melko samanlaiset ja poikkeavat lähinnä liikeradoissaan ja siinä, miten hyvin ne mihinkin vihollisiin tehoavat. Vastaavasti tietyt haarniskat suojaavat paremmin tietyiltä vihollisilta. Haarniskaa ja asetta voi pelin aikana vaihtaa milloin vain F1- ja F3-näppäimistä. Välilyönnistä taas voi vilkaista jo tutkitun alueen karttaa, joka on tässäkin pelissä suhteellisen laaja.

Soullessistä poiketen peli lataa uudet alueet niille siirryttäessä, ja ilmeisesti tästä syystä pelistä ei ole kasettiversiota. Jokaisella alueella on oma musiikki, joka soi tietyin väliajoin. Muina aikoina taas käytössä ovat ääniefektit. Peli on myös melko pitkä, joten tallennusmahdollisuus on erittäin tervetullut.

Pelin loppu ansaitsee myös erityismaininnan. Siinä on jotain, jota ei kovin monessa varsinkaan tämänyyppisessä C64-pelissä ole nähty. Tätä en kuitenkaan paljasta.

Valmistaja: Psytronik Software
Saatavilla: disketti ja premium-disketti, ladattava versio
Hinta: 1,99 - 12,99 £

Hyvää:

  • Tallennusmahdollisuus
  • Paljon tutkittavaa
  • Loppu

Huonoa:

  • Päähahmon hidas liike
  • Uudelleenpelattavuus


Sivun alkuun