Juha-Pekka Jokela | jpjokela@gmail.com
Soulless (C64)

Soulless on vuonna 2012 julkaistu peli Commodore 64:lle. Graafisesti pelistä tulee mieleen Shadow of the Beast tai Draconus, pelattavuudeltaan taas hieman yllättäen Impossible Mission. Pelin tarkoituksena on etsiä päähahmon sielun osat huoneissa olevista esineistä. Tämän lisäksi osat on pystyttävä laittamaan oikeaan järjestykseen. Oikea järjestys selviää tietyissä huoneissa olevien vihjeiden perusteella.
Pelialue on hyvin laaja, joka pelikerralla sama, mutta esineiden ja vihjeiden paikat vaihtelevat pelikerrasta toiseen, joten vaihtelua riittää jonkin verran. Tuskin peliä kuitenkaan kovin monta kertaa jaksaa läpäistä. Ruudulla olevien vihollisten kimppuun ei voi varsinaisesti hyökätä mitenkään, mutta ne voi tuhota tai pysäyttää esineistä satunnaisesti löytyvillä loitsuilla.

Alkuanimaatio on hieno ja yllättävän pitkä. Itse pelin grafiikka on värikästä ja animaatio sulavaa. Pelissä liikutaan ruutu kerrallaan, joten skrollausta ei ole. Pelissä on yhtäaikaisesti sekä taustamusiikki että ääniefektit. Musiikki on pelin aikana koko ajan sama, mielestäni hyvä, muttei siitä haittaakaan olisi, mikäli musiikki vaihtelisi esimerkiksi eri alueiden välillä.
Tavaroiden etsimistä Impossible Mission -tyyliin. Ruudun
oikeassa yläreunassa tärkeä vinkki loppua varten.


Huoneet on huolellisesti suunniteltu siten, että harvemmin tulee eteen tilanteita, joissa energian menettäminen on väistämätöntä riippumatta siitä, miten huoneiden väliä vaihtaa (kävelemällä, hyppäämällä...). Alkudemon lisäksi myös pelin lopussa on lyhyt loppuanimaatio. Pelin läpäisemisessä kestää yli tunti, joten jotkut saattavat jäädä kaipaamaan tallennusmahdollisuutta.

Peli on saatavilla moduulilla, disketillä, kasetilla ja nykyään myös ilmaiseksi ladattavissa. Testikappaleena oli moduuliversio. Mikään pelin versioista ei kuitenkaan lataa pelin aikana. Pelistä on saatavilla myös premium-versio, jonka mukana tulee juliste, ohjekirja ja CD, jossa on peliin liittyvää lisämateriaalia.

Tekijä: Psytronik Software
Hinta: 1,99 - 25,00 £

Hyvää:

  • Grafiikka
  • Äänet
  • Pelattavuus
  • Ilmaiseksi saatavilla

Huonoa:

  • Ei tallennusmahdollisuutta
  • Uudelleenpelattavuus


Sivun alkuun