jPV | jpv@amigascne.org
Super League - pelikilpailuja netissä

Super League on kahden englanninkielisen foorumin, Lemon Amigan ja English Amiga Boardin välinen jo perinteiseksi muodostunut kausiluontoinen Amiga-pelikilpailu.

Kilpailtava peli äänestetään foorumilaisten kesken ja sitä pelataan kolmen viikon ajan. Kierroksen parhaat pelaajat saavat pisteitä, joiden perusteella ratkaistaan mestaruus vuoden päätteeksi. Jokaiseen peliin ei kuitenkaan tarvitse osallistua, vaan mukaan voi lähteä kesken kaudenkin tai ajan ja kiinnostuksen salliessa. Ainoa sääntö on, ettei kauden aikana saa vaihtaa foorumia, jolta omat tulokset ilmoittaa.

Vanhojen pelien pelailu kilpailumielessä on yllättävän koukuttavaa ja hauskaa. Useimpia pelejä on tullut pelattua vain läpipeluumielessä, joten pisteiden keruulla niihin tulee ihan eri näkökulma. Muiden pelaajien tulokset ja vinkit ajavat omaakin pelaamista eteenpäin ja täydellisemmäksi. Peleistä löytyy paljon sellaisia ulottuvuuksia, joita ei ole ennen huomannutkaan. Tulee myös löydettyä uusia hienoja pelejä, jotka ovat jääneet välistä aikoinaan tai joita ei vain ole tullut kokeilleeksi kunnolla.
Ennakkokokemusta peleistä ei siis vaadita ja useimmat pelaajat lähtevätkin aika nollatasolta mukaan. Kolmen viikon aikana peli käy tutuksi ja ihan uusissakin peleissä voi pärjätä. Mukana on toki muutamia huippupelaajia, jotka yleensä vievät mitalisijat, mutta poikkeuksiakin tapahtuu. Pelit kahlataan yleensä sen verran hyvin läpi, että kierrosten lopussa saadaan varsin hyviä viitteitä pelien maksimituloksista.

Kauden aikana on muutamia erikoiskierroksia, jolloin voidaan äänestää jo aiemmin pelattuja pelejä uudestaan tai kierroksella pelataan esimerkiksi PD-pelejä. Lisäksi kauden loputtua järjestetään erillinen Knockout-kilpailu, jossa pelataan kaudelta tuttuja pelejä pudotuspelityyliin tiiviillä aikataululla.

Lisätietoja


Sivun alkuun